چگونه نوزادان تازه متولد شده را از میکروب ها در امان نگه داریم
از محدود کردن بازدیدکنندگان گرفته تا دور ریختن شیر باقیمانده، در اینجا نحوه سالم نگه داشتن نوزاد خود آورده شده است.
در این مقاله
شناخت سیستم ایمنی نوزاد تازه متولد شده
نکاتی برای ایمن نگه داشتن نوزاد در برابر میکروب ها
چه زمانی با دکتر تماس بگیرید
وقتی نوزاد خود را به خانه می آورید، چیزهای زیادی برای فکر کردن وجود دارد و حفظ سلامت و عاری از میکروب او احتمالا در صدر لیست کارهای شما قرار دارد. به جای تمایل به استریل کردن تمامی سطوح خانه، با نوزاد خود راحت باشید و از این دستورالعمل های ساده پیروی کنید تا میکروب ها را از خانه خود دور کنید.
شناخت سیستم ایمنی نوزاد تازه متولد شده
سیستم ایمنی نوزاد شما نابالغ است و نمی تواند به خوبی با ویروس ها یا باکتری ها مبارزه کند. در چند هفته اول تولد، کودک شما از آنتی بادی هایی که از طریق جفت شما به اشتراک گذاشته می شود، پس از تولد محافظت می کند. همچنین تغذیه با شیر مادر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
در 2 تا 3 ماهگی، سیستم ایمنی بدن کودک کمی توسعه پیدا می کند و با گذشت ماههای بیشتر، میکروبهایی که کودک شما بهطور ناخواسته در معرض آن ها قرار می گیرد، میتواند به تقویت سیستم ایمنی او کمک کند تا برای مبارزه با عفونتها مجهزتر شود.اما وقتی صحبت از میکروب ها و نوزادان می شود، حتما باید احتیاط کرد.
نکاتی برای ایمن نگه داشتن نوزاد در برابر میکروب ها
از این نکات استفاده کنید تا نوزاد خود را از میکروب های مضری که می تواند او را بیمار کند در امان نگه دارید.
در خانه بمانید
اگر احساس می کنید فهرست کارهایتان در حال افزایش است، استرس نداشته باشید. می توانید برای رفتن به خرید و یا سفر برای تعطیلات تا زمانی که سیستم ایمنی نوزاد توسعه نیافته باشد، صبرکنید. در ضمن، در خانه بمانید .در حال حاضر، وظیفه شما این است که با کودک خود ارتباط برقرار کنید. اگر مدت زمان زیادی در خانه ماندید و مجبور به خروج از خانه شدید، با نوزاد به بیرون رفته و از هوای تازه در همان نزدیکی استفاده کنید.
بازدیدکنندگان را محدود کنید
همه عاشق یک نوزاد جدید هستند و همه اقوام و دوستان مشتاق هستند که کودک شما را بغل کنند.برای بازدیدکنندگان محدوده تعیین کنید. از عزیزان خود بخواهید که اگر احساس ناخوشی می کنند ،ملاقات با نوزاد شما را به تعویق بیاندازند. اطمینان حاصل کنید که همه قبل از در آغوش گرفتن نوزادتان دست های خود را بشویند و بخواهید که برای مقابله با کووید-۱۹، آنفولانزا و سیاه سرفه واکسینه شود و حتما ماسک زده باشند. درگیر میزبان نشوید ، به آرامی محدودیت هایی را برای مدت اقامت بازدیدکنندگان خود تعیین کنید تا بتوانید سراغ کودک خود بازگردید.
تمیز نگهش دار
زمانیکه نوزاد در خانه هست، شستن دست ها قانون شماره یک می باشد. اگر چه نظافت و تمیز کردن همه چیز کاملا عقلانی می باشد.سعی کنید سطوحی که اغلب لمس می شوند (مانند پیشخوان آشپزخانه و سینک حمام) را به طور مرتب تمیز کنید. لباس های کودک را با استفاده از یک شوینده بدون عطر بشورید تا به محافظت از پوست حساس او کمک کند. خود بچه به چه صورت؟ زیاده روی نکنید. نوزادان باید حداکثر دو تا سه بار در هفته حمام شوند، حمام کردن بیشتر می تواند پوست او را خشک کند.
مراقب واکسن های کودک باشید
شستن دستها و شستن تمام سطوح خانهتان فقط میتواند کمک زیادی کند. یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید برای سالم نگه داشتن کودک خود و جلوگیری از ابتلا به بیماری های جدی انجام دهید این است که واکسن های او را از بدو تولد و بعد از آن تا دوران کودکی طبق برنامه انجام دهید.
و فراموش نکنید که از واکسن های خود (واکسن آنفولانزا، (دیفتری و کزاز)Tdap، واکسن کووید-19 و غیره) نیز استفاده کنید. هنگامی که در مورد به روز بودن واکسیناسیون خود شک دارید، با پزشک خود مشورت کنید.
از باقی مانده ها بگذرید
حتماً باقیمانده شیر مادر، شیر خشک و غذای کودک شیشه ای را دور بریزید. هر بزاقی که به نوک بطری شیر خشک ناتمام چسبیده یا از قاشق غذاخوری به شیشه غذا منتقل شود، بستری برای رشد میکروب ها است.
قبل از تهیه شیر یا غذا دستان خود را بشویید. بطریها را فقط با همان مقداری که فکر میکنید کودکتان در یک نشستن مینوشد پر کنید (همیشه میتوانید بیشتر اضافه کنید). بطری های آماده شده به این روش را تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید. غذای شیشه ای را در ظرفی جداگانه بریزید تا بتوانید قسمت های نخورده را در یخچال نگهداری کنید. همیشه هر غذا یا نوشیدنی را که باقی مانده است دور بریزید. معمولاً نیازی به استریل کردن مداوم شیشه شیر، نوک پستان و پستانک کودک نیست. آنها را در ماشین ظرفشویی یا آنها را با آب گرم و صابون بشویید (در صورت لزوم از برس بطری استفاده کنید) معمولاً آنها را تمیز می کند. اما
اگر برای دفعه اول هست، شیشه ها و پستانک ها را در صورت کثیف بودن یا درصورت داشتن برفک دهان نوزاد و یا در صورت نارس بودن نوزاد، استریل کنید.
از سطوح خیس و مرطوب خودداری کنید
کودک خود را از وسایلی که روی سطوح خیس یا مرطوب افتاده اند یا خودشان مرطوب هستند (مثلا اسباب بازی دندان دندان شده یا چوب شور مکیده شده) دور نگه دارید. کپک، قارچ و باکتری هایی که در مناطق مرطوب رشد می کنند می توانند کودک شما را بیمار کنند.
اما نگران تکه های غذا از روی زمین یا فرش نباشید. تا زمانی که کفهای خود را به طور منظم تمیز میکنید، میکروبهایی که این سطوح را پر میکنند احتمالاً مضر نیستند، حتی قدیمی ترین ها.
در مورد حیوانات خانگی احتیاط کنید
به طور کلی، لازم نیست خیلی نگران حیوان خانگی محبوب خود باشید، حتی اگر توله سگ شما تمایلی به لیسیدن صورت کودک شما داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که نوزادانی که در طول سال اول زندگی خود در معرض حیوانات خانگی قرار می گیرند ممکن است در آینده کمتر دچار آلرژی به حیوانات شوند، اگرچه این احتمال وجود دارد که کودک شما در آینده به حیوانات خانگی آلرژی پیدا کند. اگر نسبت به این موضوع مطمئن نیستید که کودک شما در اطراف گربه و یا سگ عطسه یا خس خس می کند از پزشک خود سوال کنید.
حتماً کودک خود را از هرآنچه حیوانات خانگی به جا می گذارند دور نگه دارید. مانند غذای نخورده (مخصوصاً غذای مرطوب که می تواند فاسد شود)، اسباب بازی ها، خوراکی های نیمه جویده و مدفوع حیوانات خانگی (از سگ تا بچه گربه). وعده های غذایی حیوانات خانگی و یا پرزدار را از روی زمین بردارید و سطل زباله را در جایی قرار دهید که کودک شما نتواند به آن برسد تا از خطر ابتلا به توکسوپلاسموز جلوگیری شود، و مراقب باشید اسباب بازی های حیوانات خانگی را دور از دسترس قرار دهید.
به بیرون توجه کنید
نگران علف های حیاط خلوت یا شن های ساحل نباشید. اندکی خوردن غذای عالی در فضای بیرون از خانه به کودک شما آسیبی نمی رساند و او به زودی به تنهایی متوجه می شود که این مواد به سختی خوشمزه است. فقط مطمئن شوید که کودک خود را از وسایل خطرناک تری که می توان روی زمین در بیرون پیدا کرد، مانند مدفوع سگ، بزاق انسان، ته سیگار و سایر زباله ها (همچنین آفت کش ها، کودها و سایر سموم) دور نگه دارید؛ این میکروب ها مطمئناً برای نوزادان سالم نیستند).حتی به این فکر نکنید که به نوزادتان پستانک یا کراکر ریخته شده اش را پس دهید. وسایل یدکی را بسته بندی کنید تا در هنگام بیرون رفتن در دسترس داشته باشید.
چه زمانی با دکتر تماس باید گرفت
اگر علیرغم تمام تلاشهای شما، نوزادتان همچنان بیمار میشود، سعی کنید زیاد نگران نباشید، اما اگر نوزاد شما دچار مشکلی شد با پزشک اطفال تماس بگیرید.
همیشه در مورد تب 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر در نوزادان تا 3 ماهگی (مخصوصاً نوزادان 1 تا 2 ماهگی) با پزشک تماس بگیرید، زیرا نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. برای نوزادان بزرگتر، در مورد تبی که بیش از چند روز طول میکشد یا تبی که با داروهای کاهشدهنده تب مانند تایلنول نوزاد کاهش نمییابد، با پزشک تماس بگیرید. بسیاری از ویروس ها و سایر بیماری ها را می توان در خانه مدیریت کرد. اما اگر کودک شما علائم نگران کننده ای دارد و یا به نظر نمی رسد که در حال بهتر شدن است، یا اگر شهود شما به شما می گوید که مشکلی وجود ندارد، با پزشک اطفال خود تماس بگیرید و ببینید آیا ویزیت نیاز هست یا خیر. در حال حاضر، غرایز مادرانه شما به وجود آمده است. شما همیشه نمی توانید از کودک خود در برابر هر میکروب احتمالی در جهان محافظت کنید. مریض شدن بخشی از زندگی است، به خصوص در چند سال اول و عفونت مکرر در واقع می تواند به تقویت سیستم ایمنی کودک کمک کند. کودک را در دراز مدت قوی تر کرده و به کودک شما کمک می کند تا مشکل بعدی را دفع کند.
دیدگاهتان را بنویسید