مشکلات شایع در بارداری
مشکلات شایع در بارداری
مشکلات شایع دربارداری که شامل شرایط جسمی و روحی ای است که بر سلامت خانم ها در طول بارداری یا پس از زایمان، نوزاد او یا هر دو تأثیر می گذارد و می تواند منجر به عوارضی شود که قبل، در طول یا بعد از بارداری ممکن است شروع شود. برای تمام خانم ها ، مراقبت های بهداشتی قبل، در طول و بعد از بارداری برای کاهش خطر عوارض بارداری بسیار مهم است .
اگر باردار هستید یا به تازگی زایمان کرده اید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد هر چیزی که احساس می کنید درست نیست صحبت کنید. اگر علائم هشدار دهنده اورژانسی مادر در طول یا بعد از بارداری دارید، فورا با درمانگر خود صحبت کنید .
در این مقاله :
کاهش ریسک خطر عوارض شایع در بارداری
عوارض شایع بارداری
کم خونی
اضطراب
افسردگی
دیابت
مشکلات قلبی
فشار خون بالا
حالت تهوع و استفراغ در بارداری
عفونت ها
وزن
کاهش ریسک خطر عوارض شایع در بارداری
داشتن یک سبک زندگی سالم و دریافت مراقبت های بهداشتی قبل، در طول و بعد از بارداری می تواند خطر عوارض بارداری را کاهش دهد.
قبل از باردار شدن، غذای سالم بخورید، وزن مناسبی داشته باشید، مراقب سلامت روان خود باشید ، از مصرف دخانیات خودداری کنید و الکل را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید. مراقبت های بهداشتی قبل از بارداری نیز می تواند به شما کمک تا حد امکان سلامت خود را بیشتر حفظ کنید .
هنگامی که باردار شدید، مراقبت های دوران بارداری را زودتر شروع کنید دمانگر خود در مورد وضعیت سلامتی خود در حال حاضر یا در گذشته صحبت کنید. اگر بیماری خاصی دارید و تحت درمان هستید یا از داروهای خاصی استفاده می کنید، حتما به درمانگر خود اطلاع دهید همچنین در مورد مشکلاتی که در بارداری های قبلی داشتید نیز صحبت کنید.
پس از بارداری، برای مراقبت های بعد از زایمان به درمانگر خود مراجعه کنید و حتماً در مورد هر چیزی که احساس می کنید درست نیست صحبت کنید، مانند علائم فیزیکی، احساس غم، اضطراب و خستگی که مراقبت از خود، نوزادتان و دیگران را دشوار می کند. ممکن است لازم باشد که شما ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مختلفی را ببینید تا بتواند سلامت خود را پس از زایمان حفظ کنید .
عوارض شایع بارداری
موارد زیر برخی از عوارض رایجی است که قبل، در طول یا بعد از بارداری ممکن است رخ دهد. شما می توانید با مراجعه منظم به درمانگر خود ( پزشک ، ماما ) قبل، در طول و بعد از بارداری به پیشگیری و مدیریت آنها کمک کنید.
کم خونی
کم خونی یعنی تعداد گلبول های قرمز سالم کمتر از حد طبیعی است. افراد مبتلا به کم خونی ممکن است احساس خستگی و ضعف کنند. احتمال ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری بیشتر است زیرا بدن شما بیش از حد معمول به آهن نیاز دارد. درمانگر شما تعداد گلبول های قرمز خون را در طول بارداری بررسی می کند و ممکن است برای کمک به پیشگیری و مدیریت کم خونی، مصرف مکمل های آهن و/یا اسید فولیک را به شما توصیه کند.
اضطراب
اختلالات اضطرابی قبل، حین و بعد از بارداری شایع هستند. اگر دچار اضطراب هستید ، ممکن است با احساسات غیرقابل کنترل ، عصبی بودن، ترس، نگرانی ویا هراس دست و پنجه نرم کنید. این احساسات می توانند شدید باشند و ممکن است برای مدت طولانی ادامه دار باشند. آنها همچنین می توانند در روابط و فعالیت های روزانه مانند خانه یا محل کار دخالت کنند. اختلالات اضطرابی اغلب با افسردگی همراه هستند .دریافت درمان اضطراب قبل، حین و بعد از بارداری بسیار مهم است. اگر فکر می کنید که دچار اختلال اضطراب هستید، در اسرع وقت با درمانگر خود صحبت کنید.
افسردگی
همه گاهی اوقات غمگین می شوند، اما این احساسات معمولاً در عرض چند روز از بین می روند. افسردگی با زندگی روزمره تداخل دارد و ممکن است هفته ها یا ماه ها در دوره ای از زندگی ادامه داشته باشد. برخی از افراد قبل، حین یا بعد از بارداری دچار افسردگی هستند . علائم افسردگی عبارتند از:
احساس نا امیدی ، پوچی ، اظطراب ، بدبینی ، بی حالی ، اختلالات در خواب ، پرخوری یا از دست دادن اشتها ، احساس تحریک پذیری یا بی قراری ، اختلال در تمرکز و تصمیم گیری ، احساس پوچی ، درماندگی ،افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی
اگر بسیاری از این علائم را با هم دارید و بیش از 2 هفته طول کشید ، ممکن است دچار افسردگی شده باشید . افسردگی در دوران بارداری می تواند مراقبت از خود و بارداری را برای شما سخت کند. ابتلا به افسردگی قبل یا در طول بارداری یک عامل خطر برای افسردگی پس از زایمان است. دریافت درمان هم برای مادر و هم برای نوزاد مهم است. اگر فکر می کنید افسردگی دارید، در اسرع وقت با درمانگر خود صحبت کنید. اگر فکر آسیب رساندن به خود یا کودکتان دارید، فوراً به درمانگر خود اطلاع دهید .
دیابت
دیابت بیماری ای است که بر نحوه تبدیل غذا به انرژی توسط بدن تأثیر می گذارد. سه نوع اصلی دیابت وجود دارد: دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری. برای افراد باردار مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2، قند خون بالا در حوالی زمان لقاح خطر نقایص مادرزادی، مرده زایی و زایمان زودرس را افزایش می دهد. در میان افراد مبتلا به هر نوع دیابت، قند خون بالا در طول بارداری می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی، زایمان سزارین و بزرگ شدن نوزاد را افزایش دهد. برای مدیریت دیابت خود، طبق به پزشک خود مراجعه کنید، سطح قند خون خود را کنترل کنید، یک برنامه غذایی خوب را که با ارائه دهنده یا متخصص تغذیه تهیه شده است دنبال کنید، از نظر بدنی فعال باشید و در صورت تجویز انسولین مصرف کنید. مدیریت دیابت می تواند به شما در داشتن یک بارداری سالم کمک کند. اگر قبل از بارداری دیابت دارید یا در دوران بارداری به آن مبتلا شده اید، مهم است که پس از بارداری به پزشک خود مراجعه کنید تا قند خون و سلامت کلی خود را کنترل کنید.
مشکلات قلبی
بیماری های قلبی (مانند بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، کاردیومیوپاتی و نقایص مادرزادی قلب) بر قلب و عروق خونی تأثیر می گذارد. انتخاب غذای سالم، محدود کردن مصرف الکل، ترک سیگار (در صورت سیگار کشیدن) و مدیریت هر بیماری مزمن دیگری می تواند به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های قلبی کمک کند. همه ممکن است علائمی نداشته باشند ، اما در صورت داشتن بیماری قلبی ممکن است درد گردن، فک، قفسه سینه، شکم یا کمر را احساس کنید. بسیاری از افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی، حاملگی های سالم و بدون عارضه دارند، اما بارداری می تواند بر قلب افراد مبتلا به برخی از انواع بیماری های قلبی فشار وارد کند. داشتن یک بیماری قلبی ممکن است خطر بیماری شدید و مرگ و میر را در طول و بعد از بارداری افزایش دهد.
اگر بیماری قلبی دارید، مهم است که به درمانگر خود قبل از اقدام به بارداری یا در اسرع وقت بعد از بارداری مراجعه کنید و اطلاع دهید که مشکل قلبی دارید . اگر در دوران بارداری بیماری قلبی برای شما تشخیص داده شود، ممکن است لازم باشد تعداد دفعات ویزیت بیشتر و نزدیک به هم باشد .
ممکن است شما در معرض خطر ابتلا به سایر بیماری های قلبی باشید اگر در دوران بارداری و پس از زایمان مبتلا به پره اکلامپسی ( مسمومیت بارداری ) ، دیابت و برخی بیماری های قلبی باشید . بنابراین با درمانگر خود برای مدیریت وضعیت قلبی خود قبل، حین بارداری و پس از زایمان همکاری کنید.
فشار خون بالا
فشار خون بالا یک بیماری شایع قلبی است که زمانی رخ می دهد که فشار خون شما بالاتر از حد طبیعی باشد. فشار خون مزمن به معنای داشتن فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته 20 بارداری است. فشار خون بارداری فشار خون بالایی است که اولین بار بعد از هفته 20 بارداری رخ می دهد. پره اکلامپسی ( مسمومیت بارداری ) در صورتی اتفاق می افتد که قبلاً فشار خون طبیعی داشته اید و پس از هفته 20 بارداری ناگهان دچار فشار خون بالا و پروتئین در ادرار یا سایر مشکلات شده باشید. اگر فشار خون مزمن دارید، ممکن است به پره اکلامپسی نیز مبتلا شوید.
فشار خون بالا خطر زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد را افزایش می دهد و همچنین مشکلات جدی تری مانند اکلامپسی، سکته مغزی و جدا شدن جفت از دیواره رحم را افزایش می دهد. فشار خون بالا قابل پیشگیری است و درمان است. پایش فشار خون در خانه و اطلاع بع پزشک، میتواند به شما در مدیریت فشار خون بالا کمک کند. اگر در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی هستید، پزشک ممکن است پس از هفته 12 بارداری آسپرین را با دوز پایین توصیه کند. درباره فشار خون بالا و بارداری بیشتر بدانید.
حالت تهوع و استفراغ در بارداری
بسیاری از خانم های باردار به خصوص در 3 ماه اول بارداری دچار تهوع یا استفراغ. حالت تهوع شدید و استفراغ می تواند منجر به کاهش وزن و کم آبی بدن شود و ممکن است نیاز به درمان شدید داشته باشد. اگر در مورد علائم خود نگران هستید، باه درمانگر خود حتما اطلاع دهید مخصوصا اگر بیش از 8 ساعت نمی توانید آب بنوشید یا بیش از 24 ساعت نمی توانید غذا بخورید .
عفونت ها
عفونت ها می توانند حاملگی را پیچیده کنند و ممکن است عواقب جدی داشته باشند. غربالگری و درمان برای عفونت ها، مانند HIV و سایر عفونت های مقاربتی (STIs) و دریافت واکسن های توصیه شده می تواند از بسیاری از پیامدهای بد جلوگیری کند. اقدامات آسان، از جمله شستن دست ها و اجتناب از برخی غذاها نیز می تواند به محافظت از شما در برابر برخی عفونت ها کمک کند. درمانگر شما میتواند در مورد تزریق واکسن های به شما مشورت های لازم را بدهد .
یکی از عفونت های باکتریایی رایج در دوران بارداری، عفونت دستگاه ادراری (UTI) است. درمانگر شما احتمالاً در اولین ویزیت آزمایش ادرار برایتان تجویز می کند تا ببیند آیا عفونت ادراری دارید یا خیر و در صورت لزوم درمان با آنتی بیوتیک را شروع می کند . اگرچه همه افراد مبتلا به عفونت ادراری علائمی ندارند، اما اگر موارد زیر را داشته باشید ممکن است به عفونت ادراری مبتلا شوید:
1- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن. 2- تب، خستگی یا لرزش. 3- میل به ادرار کردن مکرر 4- فشار در قسمت پایین شکم شما 5- ادراری که بوی بد می دهد یا کدر یا قرمز به نظر می رسد. 6- حالت تهوع یا کمردرد.
دیدگاهتان را بنویسید